Buitenshuis gebruik

Is het mogelijk om magneten buiten te gebruiken?

Niet elke magneet is even geschikt voor buitengebruik. Gewone neodymium magneten zijn bijzonder gevoelig voor roest, daarom raden we ze niet aan voor toepassingen buitenshuis. Aan de andere kant zijn waterdichte neodymium magneten en ferriet magneten uitstekend geschikt voor gebruik in buitenomgevingen. Ook magneetband en -folie kunnen met enkele beperkingen in een buitensetting worden gebruikt. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie.

 

Waterdichte Neodymium Magneten

Speciale neodymium magneten zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis en omvatten:

  • Gecoate Magneten: Deze magneten zijn volledig omhuld met een kunststof laag, zoals te zien is op de foto met een met rubber beklede magneet. Deze coating beschermt de magneet en maakt deze geschikt voor langdurig gebruik buitenshuis, zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers of zelfs onder water, zoals in aquaria. Ze behouden ook een sterke hechting, zelfs in vergelijking met ferriet magneten van dezelfde grootte. Bovendien kunnen ze worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van -30°C tot 80°C.
  • Innaaibare Magneten: Deze magneten zijn geseald in een pvc omhulsel. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen buitenshuis, waar ze bestand zijn tegen vochtige omstandigheden en zelfs onderdompeling in water. Ze bieden een stevige hechting en presteren beter dan vergelijkbare ferriet magneten. Ze kunnen worden gebruikt in een temperatuurbereik van -30°C tot 80°C.


Deze gespecialiseerde neodymium magneten zijn ontworpen om duurzaamheid te bieden in diverse buitenomgevingen, waaronder vochtige en zelfs onderwateromstandigheden, terwijl ze een sterke magnetische hechting behouden.

 

Andere Neodymium Magneten

We adviseren om alle andere neodymium magneten alleen binnenshuis in droge ruimtes te gebruiken. Onbehandelde neodymium magneten oxideren snel en kunnen uiteenvallen. Om ze te beschermen tegen corrosie, hebben deze magneten een dunne nikkel-koper-nikkel coating. Hoewel deze coating enige bescherming biedt, is deze niet robuust genoeg voor langdurig buitengebruik.

Als je neodymium magneten buiten wilt gebruiken, raden we aan ze te beschermen met menie, een transparante lak, of ze in een waterdichte verpakking te plaatsen om ze te beschermen tegen de invloeden van het weer. Zorg ervoor dat de beschermende laag niet beschadigd raakt en controleer regelmatig of er roest op de magneten is gevormd. Houd er rekening mee dat roestende magneten mogelijk moeten worden vervangen.

Wat betreft ferriet magneten, deze zijn ongevoelig voor vochtigheid en kunnen zonder roestproblemen buiten worden gebruikt. Ze hebben geen speciale bescherming nodig. Potmagneten en magneetsystemen met ferriet magneten kunnen ook goed buitenshuis worden gebruikt. Hoewel er na verloop van tijd vliegroest op de potten kan optreden, heeft dit geen invloed op de werking van de magneten zelf, omdat deze roestvrij zijn. Ferriet magneten zijn over het algemeen bestand tegen de meeste chemicaliën, maar sommige oplosmiddelen en geconcentreerde zuren kunnen ze beschadigen.

Wij helpen u graag!

Q8 commerce
Baruch Spinozastraat 24-09 - 7442PD Nijverdal
The Netherlands

info@q8commerce.nl

+31 6 18817923

Whatsapp ons!