Boren en Zagen

Kan ik een gat in magneten boren of ze doorzagen?

Magneten zijn bros en kunnen tijdens het boren of zagen breken. Daarom raden wij u in eerste instantie af om gaten te boren of magneten door te zagen. Wij bieden u verschillende soorten magneten waardoor er voor elk probleem een magneet bestaat, is uw probleem niet op te lossen met onze huidige voorraad magneten? Neem dan hier contact met ons op. 

 

Beslist u toch om magneten zelf te bewerken, dan maken wij u bewust van de onderstaande mogelijke complicaties die hier bij komen kijken. 

 

Neodymium Magneten: Voorzichtigheid Geboden

Het boren of zagen van neodymium magneten wordt sterk afgeraden om verschillende redenen:

  1. Broos en Breekbaar, kenmerken: Neodymium magneten zijn extreem broos en breekbaar, waardoor ze gevoelig zijn voor breuk bij onjuiste behandeling.
  2. Licht Ontvlambaar Boorstof, risico: Bij het boren van neodymium magneten ontstaat licht ontvlambaar boorstof, wat een potentieel gevaar vormt.
  3. Hitte en Demagnetisatie, waarschuwing: De hitte die ontstaat bij het boren kan het materiaal demagnetiseren, waardoor de magnetische eigenschappen verloren gaan.
  4. Corrosiegevoelig, nadeel: Het ontbreken van de beschermende coating rondom het boorgat maakt de magneten vatbaar voor corrosie.

Alternatief, Magneten met een Gat: Gelukkig bieden wij neodymium magneten met een gat aan in onze webshop, wat een veilig alternatief is zonder de noodzaak om zelf gaten te boren.

 

Ferriet Magneten: Voorzichtigheid Bij Bewerking

Het boren of zagen van ferriet magneten wordt ook niet aanbevolen, om soortgelijke redenen als bij neodymium magneten:

  1. Broos en Breekbaar, eigenschap: Ferriet magneten zijn eveneens broos en breekbaar, waardoor ze kwetsbaar zijn bij bewerking.

 

 

Meer Magnetische Informatie:

Voor uitgebreidere informatie over magneten en hun eigenschappen nodigen we je uit om onze FAQ-pagina's te verkennen, zoals:

Bij Q8 Commerce bieden we niet alleen hoogwaardige magneten, maar ook waardevol advies om ervoor te zorgen dat je ze veilig en effectief kunt gebruiken

Wij helpen u graag!

Q8 commerce
Baruch Spinozastraat 24-09 - 7442PD Nijverdal
The Netherlands

info@q8commerce.nl

+31 6 18817923

Whatsapp ons!